Total Pageviews

Thursday, August 16, 2012

Быстрое Маринование - Quick Marinading

Маринованные Овощи по-Вьетнамски - Рецепт

Vietnamese Style Pickled Marinated Veggies

Сюда хорошо подходят все корешковые овощи, ну и огурчики с цуккини тоже.
All the root vegetables (also cucumbers, sweet bell pepper & zukkes) are very yummy in this recipe.
I found this recipe here.
Since I didn't have the right amount of all listed ingredients, I improvised.
Oh, were those veggies yummy! Now I keep replenish them in a jar in the fridge and they keep us very happy.
Hope you like them too.
Here is my version of the recipe.

Ingredients:

  • 1 pound root veggies, peeled, julienne
  • 1 teaspoon  salt
  • 1/2 cup seasoned rice vinegar
  • 1/2 cup pickled juice
  • 2 tablespoons plus 2 teaspoons sugar
  • 1 cup water

Directions:

  1. Wash veggies (daikon, zukks, cukes, carrots, turnip, kohlrabi) and cut into matchstick sizes, or round sizes (about thickness of a 25¢ quarter). Pat dry.
  2. In bowl, mix vinegar & juice, salt, sugar and water until the sugar dissolves. Add the veggies to the mixture in a glass jar and let marinate for at least 1 hour before serving.
  3. For best pickled flavor, store vegetables in an airtight mason jar for about 5 days in the refrigerator.
Я нашла оригинальный рецепт этих маринованных овощей здесь.
Как обычно у меня не нашлось нужных ингридиентов в нужном количестве. 
Поэтому пришлось кое-что изменить. 
Ох, какие же эти овощи получились вкусные! 
Надеюсь вы попробуете и вам тоже понравится.

Вот моя версия этого рецепта.

Ингридиенты:

* 1/2 кг овощей, помытых и тонко нарезанных
* 1 стакан воды
* 1/2 ст сока от закатанных кислых огурчиков
* 1/2 ст рисового уксуса
* 1  ч.л. соли
* 2 ст.л. и 2 ч.л. сахара

Приготовление:

1. Овощи ( кольраби, дайкон, огурцы, морковь, сладкий перец, цуккини или кабачки) тонко порезать и промокнуть сок салфеткой. Уложить в стеклянную банку 
2. В миске смешать сухие и мокрые ингридиенды, размешивая до полного растворения    сахара.Залить овощи.
3. Банку закрыть и поставить в холодильник как минимум на 1 час. Хранить в течение 5ти дней.
another recipe here
 Я периодически добавляю свеже-нарезанные овощи и маринад в банку, которая стоит в холодильнике.
Думаю, что можно добавить хлопья красного перца, укроп, чеснок. Вобщем эксперементируйте и наслаждайтесь свежими быстро-маринованными овощами!

Вот так мы их едим на ланч,
или как салатик на ужин.
Приятного Аппетита!
Bon Appetite!
дописано - 
вот рисовый уксус (seasoned rice vinegar) который я использовала.
The rise vinegar I used